Öppenträning

Ikväll har matte och Dixie varit på öppenträning, i kennelklubbens regi, på brukshundsklubben. Det var väl behövligt. Dixie behöver lära sig att uppföra sig ordentligt i andra hundars sällskap utan att göra utfall för att kyssattackera varje jycke hon ser. Det var en riktig utmaning, den lydiga hund som går koppellös när vi tränar här på hemmaplan hade stora svårigheter att visa sig på kvällens träning.

Matte och Dixie åkte buss till klubben, och fick därmed även lite av den träningsvalutan, därefter traskade vi fram till klubbområdet. På klubben var det verkligen många hundar, ett tjugotal var där för att träna tillsammans. Det var samma ledare som till valpkursen, och inte mig emot, hon är en vettig person. Vi tränade på samma sätt som tidigare. Passivitet i början, sedan traska fram och tillbaka på olika sätt och försöka få våra vovvar att inte hälsa på varandra. Svårare än det låter! :P Dixies batterier tog slut redan efter fem minuter, sedan var hon galen och gjorde utfall flera gånger om. Matte blev frustrerad. När vi tränade lite mer fritt hittade vi en snäll tollare som vi tränade ihop med. Det gick direkt mycket bättre. Vi cirkulerade varandra, gick runt varandra och växlade mellan att ha passiv och aktiv hund, om vartannat. Toppenträning! Därefter gick matte och Dixie slalom i en åtta flera varv mellan två golden. Jätteduktig Dixie! Stolt matte* Sedan avslutade vi med ett par övningar vi brukar träna hemma, fast nu mitt ibland de andra hundarna. Så att gå lös och backa, sitt-ligg-stå och inkallning med flera hundar omkring, det är inga problem alls, men att gå förbi dem i koppel utan att vilja hångla upp dem, det går inte..!! Märklig hund vi har!

Vi tog bussen hem och Dixie var hemskt trött, det syntes på hela hennes kroppsspråk. Väl hemma har hon knappt rört sig. Hon drack vatten och åt lite mat, därefter somnade hon omedelbart som en stock. Enda gången hon rört sig är för att följa matte till datorn och kollapsa där istället! Såhär har Dixie sett ut sen vi kom hem kl 21:20:

image149

Kommentarer
Postat av: Ulla

Inte lätt att vara sällskaps- och leksjuk. Hon lär sig nog så småningom att gå förbi andra hundar i koppel, ska du se! Dixie är ju så lätt att lära nya saker, fattar snabbt. Ha det gott båda två!

2007-05-09 @ 11:27:21
Postat av: Jenny M (Tomas fästmö)

Sött Dixie verkar vara!! Såg 2 av hennes filmer i tidigare blogg, verkade duktig ju :)
Saknar att ha hund ännu mer.
Hare bra!!!

2007-05-10 @ 15:46:12
URL: http://www.ovea.se
Postat av: Jenny M

Kul att du kikade i våran OVEA, ja vi får väl bestämma en dag. ibland är det inte lätt men man får väl försöka :)
kram

2007-05-11 @ 15:23:28
URL: http://www.ovea.se
Postat av: Emma och Troja

Hej på er! Ja, det var verkligen kelknasigt med en onykter domare - inte varje dag ens hund blir dömd under alkoholpåverkan. =) Men vi tar nya tag nu på söndag i Almare-Stäket (utställningen som skulle ha varit i Skokloster). Sedan blir det ett uppehåll på några månader eftersom Troja precis börjat fälla. Visst ska ni på Club Show i Värmland? Vi håller tummarna för er där i så fall! ;) Har ni fått upp henne ngt i vikt? Annars kan hon få lite fläsk av sin mamma! Ha ha. Skämt åsido, Troja har faktiskt nästan slimmat till sig helt nu, bara lite för mkt nacke kvar. =) Ha det bra! Kramar från oss!

2007-05-14 @ 15:21:48
URL: http://www.maghal.se
Postat av: sandra

Hon är lik dig din vovve :-) Över intelligent med ett stort hjärta!!! (Billy donerar 1 kilo fett till Dixie) puss

2007-05-15 @ 17:52:48
URL: http://dii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0