Poncho-dog!

Vår gulliga lilla Dixie spatserade nyss runt i husses föräldrars lägenhet  med en matta på ryggen och var så bedårande söt i sin "poncho" att jag var tvungen att lägga ut en bild här på hennes sida så att ni alla ska  få se hur söt hon är! Enjoy* :D

Poncho-dog

UNDERBAR! Det finns inget ord som passar bättre för att beskriva denna dag!

vacker..
Vår otroligt vackra Dixie


Det har varit en så underbar dag så jag vet inte var jag ska börja! Till och med den lugna pysselmorgonen med tvätt och städ har varit jättebra. Sedan iväg matte och Dixie samt Ella och Adam med sin matte. Först, innan vi åkte iväg till träningsplatsen,  fick toklyckliga Dixie och (och om möjligt lika glade) Adam hälsa på varandra på parkeringen. Hopp och skutt, men ett positivt möte. Sedan fick även Ella hälsa på Dixie och även det mötet blev lyckat, fast det mötet var mycket lugnare och kontrollerat. Både Ella och Adam är av rasen Cane Corso och är betydligt större än Dixie, men på ca 50 kg tunga Adam märkes detta knappt. I hans värld är han nog fortfarande valp och lättviktare! :) Vilken härlig personlighet!

Väl på plats gick Dixie och matte och lekte lite medan Ellas och Adams matte lade ut spår; linjer och rutor. För oss nybörjare var detta jättespännande att se hur en rutinerad förare arbetade med moment vi själva aldrig provat på eller ens sett förut. Men innan duktiga Ella visade hur man spårar på linjer så visade Dixie upp sina fantastiska  ;) apporteringskunskaper. :D
Första momentet var sök, men Dixie som hade alldeles för mycket att tänka på kunde inte koncentrera sig på att spåra dummie och trodde först att det var hennes koppel (som matte dumt nog lagt brevid sig) som skulle spåras upp, sedan sprang hon på egen sökrunda innan matte fick sätta henne ner och hon kunde lugna sig och söka reda på dummisen. Dirigeringsövningen startade även den med en överambitiös Dixie som blev helt till sig när matte slängde iväg två dummisar SAMTIDIGT!! Så när matte dirigerade Dixie till den högra dummisen stack Dixie iväg som ett skott,.. och hämtade dummisen på vänster sida!! :D Men, eftersom hon inte sprang iväg med den och apporterade den direkt till matte så var det inte helt misslyckat. Även denna övning blev det fason på på nästa försök. (Tre bra videofilmer är bevis på Dixies bra och mindre bra övningar!)

Nästa att tränas var som sagt Ella som visade hur duktigt man spårade efter linjer och även hur man tränar lydnad otroligt duktigt. Ella med sin matte gick alldeles nära en överlycklig Dixie utan att Ella vek av det minsta ifrån sin kära mattes sida. STARKT JOBBAT! :D


Duktig Ella spårar
Duktiga Ella spårar


Efter det fick Dixie och Adam leka fritt tillsammans. Nåja, fritt och fritt, båda "mattar" ropade till honom med jämna mellanrum så han skulle komma ihåg att han inte var en fjäderviktig valp och skulle ta det lugnt. Det var riktigt härligt att se Dixie och Adam in action, så olika, men så lyckliga tillsammans! Visst fick matte hjärtat i halsgropen några gånger, men det är bara för denna hönsmamman att bita ihop och ta det lugnt.


Visa att jag är liten
Dixie är duktig och visar underkastelse för Adam


Leker!
Wohoo!!! Lek och bus är hur skoj som helst! :D


har roligt!!
Jag lägger mig lite här hos dig matte, du kan väl leka med oss lite?


Träningsrundan avslutades med att Ella och Adam fick leka fritt och Dixie sitta i bilen och vänta lite medan de stora vovvarna lekte med varandra, sammankopplade i munnen via en lång dragleksak. Sedan hem med en mycket trött liten Dixie som slocknade som ett skott (även en slummer redan i bilen på vägen hem!).

***TACK!!!!! Ella, Adam samt er härliga matte för en UNDERBAR dag och de fantastiskt fina bilderna du tog. Du gjorde det verkligen svårt att välja ut vilka som skulle få vara med i detta inlägget!***


radarparet
Dixie med stolt matte, synd att Dixie ser lite halvstrypt ut här bara :(   


Står vackert
Vackert uppställd och ser ni VIFTANDE SVANS!!


finfin
Sitter vackert som en dröm...

En fullspäckad dag! (kullsyskon se gärna inlägget nedanför detta)

Denna dag har varit en fullspäckad hunddag, lyckad och härlig!

Först var matte, Sara och Dixie i skogen i ca en timme+ och lekte, tränade både lite apportering och passivitet. "Sitta stilla länge i skogen är INTE skoj, det finns ju så mkt att upptäcka", menar Dixie. Jag tog lite bilder i försök att dokumentera vår apportering som går så fint,.. men att ta foton och hålla bra kontakt med en Dixie i "sök och rörelse-mode" är inte lätt så ni får ta det för vad det är; en glad amatörs fotografier av sin älskling! Matte lyckades även tappa sitt busskort, antingen på bussen eller någonstans i skogen, men som tur var var det samma busschaufför på hemvägen som utvägen så vi behövde inte betala extra, skönt! (Men ändå trist att bli av med busskortet även om det bara var ca 30 kr kvar på det.)

Efter skogsturen tog vi en sväng hem sedan iväg igen. Matte och Dixie på julmarknad.. KORT KOPPEL kan jag bara säga!! :D "Massor med söta barn och lekkompisar överallt", utropade en lycklig Dixie.  Inget dåligt uppförande i form av gnäll, gny eller skäll.. bara vår one-and-only SUPERMAN i andra ändan av det extremt kortade kopplet!! Honung med mintchokladsmak.. mmm.. hade jag haft råd hade jag definitivt köpt mig en burk. Efter en sväng på marknaden gick vi hem och var både väldigt trötta, men då ringde Lotta och hundkompisen Eyla och ville ut på kvällspromenad.. så efter några timmars uppladdning blev det ut igen och träna gå-fint-i-kopplet-och-hoppa-inte-för-att -leka-med-Eyla-träning! Efter en promenad fick våra söta busar leka en stund på grönområdet utanför huset innan dagens aktiviteter avslutades. En lyckad dag med massor av positiva upplevelser för oss båda!


apportering
Dixie skyndar med dummisen i munnen.


apportering 2
Framme vid matte, men när matte står med kameran i handen och inte tar emot ordentligt slinter dummisen i marken..


Fin päls och svans
Kanske är detta en lite trist bild på Dixie med bortvänt huvud.. men titta på hennes vackra "stor-flicka"-päls och hur hennes svans börja växa ut sig och bli en ståtlig liten plym! Så vacker är hon! Det finns fortfarande lite babypäls kvar på benen.. men hon är så silkeslen hela hon.


Froggy
Sitter så lydigt.. men här tycker jag allt hon ser ut som en liten groda! :P

Ny invägning och tuggpinnar!

Idag var Dixie och matte på tågstationen och tränade passivitet i ca 20 min.. nåja, vi skulle möta en av mattes vänner på stationen, men eftersom tåget var försenat blev det toppen miljö- passivitetsträning. Värdelöst tyckte Dixie.. när så många personer samlat för att träffa henne.. och så fick hon inte hälsa på någon alls. :(

Efter tåget äntligen kommit gick vi till djuraffären och köpte nya tuggpinnar. Favoritsorten var slut så vi fick nöja oss med en annan sort. Det blev även en invägning då vi inte har någon våg hemma. Vår lilla tös väger nu 17,4 kg!

*Om det är någon av er andra valpköpare i kullen som läser detta, jag är så nyfiken, vad väger era guldklimpar?*

"Jag svälter ju ihjäl...!!"

Idag har vi haft en riktigt bra dag och hunnit med massor. Promenad med koppelträning på förmiddagen, matte har varit och tränat & gjort middag samt nu på eftermiddagen har vi varit ute och tränat apportering och sök med två dummisar.. och eftersom dagen inte än är slut så finns det tid för både uppsatsskrivande för matte och en till promenix med Dixie. (Jobbigt bara att jag måste ställa alarm när vi är ute och har skoj,.. det är ju så gott som aldrig ren promenad utan inslag av div. lydnadsmoment.. men man ska ju ändå inte anstränga lilltjejen för mycket. Ska bli så kul när hon blir vuxen, då ska vi bo ute!!! :D )

Hon är så duktig på att söka/hämta och när matte kastade iväg två apporter, en åt varje håll, lyssnade och tittade Dixie jätteduktigt på när matte berättade vilken av apporterna som skulle in! stolt matte* Matte gick även en liten slinga och skapade doftspår som Dixie följde toppenbra och sökte upp apporterna OCH levererade!! (Dixie fick dock sägas till på allvar innan hon förstod att hon måste sitta still och vänta när matte lade ut apporterna och inte hålla på med annat om det skulle bli ngt skoj av..)
DOCK har vi använt långlinan eftersom frilansnings-försök sker lite då och då under träningen.. inget är 100%igt här inte.. men absolut godkänt, tycker matte! :D Sedan fick matte och hund sitta lite ute och bara tråka så vovven fick tid att varva ner innan vi gick in och myste ihop i fotöljen.

Det mest shockerande idag var för Dixie att lunchmålet håller på att utgå.. Det är hemskt och protesterna är påtagliga. Matte blev minst sagt utstirrad idag när klockan passerat 13 och lunch inte infunnit sig. Å jo, en dl fick hon allt som avvänjning, men snart ska även den bort. Hemsk verklighet suckar Dixie, men efter rolig apportering glömdes dagens "grymheter" bort i snusig sömndröm!

Här kommer äntligen lite uppdatering med nya bilder på vårt lilla hjärta!

Det har nu gått ett tag sen det blev något skrivet om vårt lilla hjärta, så på begäran kommer här en liten uppdatering INKL. bilder! :)

Livet med Dixie rullar på, den träning vi arbetar med nu är mest finslipning av de moment vi tränat sen tidigare; huvudsakligen att gå ännu finare i kopplet, apportera mer konsekvent osv.. Så länge vi tränar momenten så ofta som möjligt så går allt toppen, men missar man mer än en dag i rad så glöms det snabbt och man får använda en dag till "återhämtning" för att friska upp minnet av det glömda.

Julplaner:        Åka till mattes familj och släkt i Falköping och fira och ha det mysigt.
Nyårsplaner:  Åka till Göteborg och fira nyår med husses familj samt mysa vidare.!

Utställningsplaner: Inoff. utställning i Örebro den 21/1 2007
                                    Off. utställning i Västerås den 28/1 2007

Här nedan lite bilder på lilla Dixie utanför lägenheten:

Ute i skuggan
"Va? Är det korttagning IGEN?!"


I skuggan 2
"Okej, nu ligger jag fint och tittar in i kameran,.. syns det hur snygg jag är?"


Motljus matte!!
"Hallå matte, jag ser ingenting! Solen i ögonen matte!"


Jag ser ingenting
"Visst är det skönt i solen.. men kan det inte komma lite snö?"

Udda hundägarbeteende i Falköping

Helgen hos mattes mamma har varit toppen, vi har hunnit träffa några av mattes vänner och lekt med dem samt även lekt/tränat en hel del själva när matte inte jobbat. Vi har även tvingats till drastiska åtgärder när det ingen snö fanns i Falköping heller och fick istället hoppa runt i "snö"högen utanför ishallen i brist på annan riktig snö. Det har varit tufft med ett fullt schema, men det har varit så skoj så! Sen så har Dixie fått vara med "mormor" dagen efter bridgefesten och hjälpt till städa golvet! :P "Varsågoda, ingen orsak att tacka för besväret!" menade Dixie. Tågresan dit (knökafullt) och tågresan hem (lugnt, skönt och folktomt) gick toppenbra och Dixie är en fröjd att ha som resesällskap, lugn och harmonisk. SKÖNT är det i vilket fall att vara hemma och det verkar som om Dixie stämmer in i mattes lättnadssuck över att vara hemma genom att sova tungt vid mattes fötter, som vanligt!

Jovisst, jag glömde helt bort syftet med detta inlägg!! Hundägarbeteendet i Falköping:
Så gott som inga hundar siktas i Falköping alls vare sig på mornar eller kvällar. Däremot finns de i överflöd dagstid. Mamma menade att folk ska till jobbet och går ut med sina hundar tidigt, det är kanske därför vi inte sett? Ja, det låter logiskt.. men VARFÖR finns då alla hundar runt omkring i stan mitt på blanka dagen helgdag som vardag??! Jag förstår ingenting. Frida menade att de alla gömmer sig på hälsoslingan.. Jo, kanske det är så.. men mycket mystiskt beteende iaf.

Julklappstips

Ja, om det är någon som undrar, och ifall Dixie kunde svara, så skulle jag kunna sätta mycket på att hon skulle säga att hon önskade sig en egen burk Body Butter i julklapp! "Det är så orättvist att matte har en egen burk, jag får bara det lilla jag hinner slicka bort från mattes ben när hon smörjer in sig".

Nu är matte och Dixie på vift till Falköping. Matte ska jobba lite lördag och söndag och "mormor" ska vakta under tiden. "Oj vad skoj det är med alla grönområden och nya dofter.. men var är alla andra hundar?", undrar både matte och Dixie.

RSS 2.0